Σοκολατάκια με γέμιση μαρμελάδα βύσσινο
Μία από τις πιο απλές αλλά και πιο απολαυστικές λύσεις για κέρασμα! Αυτά τα λαχταριστά σοκολατάκια συνδυάζουν την πλούσια γεύση της σοκολάτας υγείας με τη μοναδική οξύτητα της μαρμελάδας βύσσινο, δημιουργώντας έναν γευστικό συνδυασμό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά:
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
Μαρμελάδα βύσσινο ΑΡΩΜ – Μαρμελάδες Σύρου
Εξοπλισμός:
Φόρμα για παγάκια ή κουπ πατ της επιλογής σας
Πινέλο ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα: Θρυμματίζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει γυαλιστερή και λεία υφή.
Δημιουργούμε τη βάση: Με ένα πινέλο αλείφουμε μια στρώση λιωμένης σοκολάτας στην επιφάνεια των θηκών ή των κουπ πατ. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί.
Προσθέτουμε τη γέμιση: Γεμίζουμε κάθε θήκη με μαρμελάδα βύσσινο, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει.
Καλύπτουμε με σοκολάτα: Σφραγίζουμε τα σοκολατάκια προσθέτοντας μια τελευταία στρώση λιωμένης σοκολάτας και τα τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν εντελώς.
Απολαμβάνουμε! Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκή ή γάλακτος σοκολάτα για διαφορετική γεύση.
Αν θέλετε πιο τραγανή αίσθηση, προσθέστε λίγα ψιλοκομμένα καρύδια στη γέμιση.
Διατηρήστε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 🍫✨